IARBA DE ORZ VERDE – această lumină solară convertită în verde

IARBA DE ORZ VERDE – această lumină solară convertită în verde

Deși în antichitate orzul era consumat numai de oamenii săraci și de soldații care pierdeau războiul, IARBA DE ORZ VERDE conţine cantităţi impresionante din cele mai valoroase elemente necesare vindecării, regenerării și transformării organismul uman.

Se poate observa că orice afecțiune poate fi combătută într-o oarecare măsură, prin intermediul acestui elixir de culoare verde. Beneficiile consumului de iarbă de orz verde Clorofila, această lumină solară convertită în verde, este o materie vegetală vie, funcționând ca o celulă de colectare a luminii, care absoarbe energia soarelui și o transmite celulelor corpului uman. S-a dovedit științific că acest lucru susține oxigenarea celulară și are un efect vindecător asupra organismului uman.

Clorofila drenează toxinele din corp, stimulând funcția de detoxifiere a ficatului, înhibă inflamațiile în stomac, intestin și gingii, susține procesul de vindecare în infecțiile bacteriene. Mecanismul de detoxifiere de care se bucură consumatorii de iarbă de orz, crește performanța ficatului, sprijină și ameliorează funcția hepatică si funcția biliară, ajutând la vindecarea chisturilor, tumorilor, a hepatitei, reglând toate disfuncțiile ficatului și a vezicii biliare. Pe lângă clorofilă, prezența în cantități mari a grupului de vitamine B din iarba de orz, produce un efect pozitiv asupra sistemului nervos.

Proporția de calciu din iarba de orz, este de două ori mai mare decât în ​​cazul laptelui. Potasiul este, de asemenea, prezent în cantități mari în iarba de orz și este necesar pentru ca inima să funcționeze bine – o deficiență de potasiu produce aritmii cardiace. Iarba de orz ajută și la formarea sângelui sănătos, ceea ce o recomandă în cele mai grave tipuri de anemie. Multitudinea de vitamine, minerale, enzime și aminoacizi din iarba de orz, are un efect tămăduitor asupra organismului.

Fiecare element din compoziția acestei plante are un efect specific. Însă, acționând sinergic, se creează un impact mult mai mare, puterea lor vindecătoare crește, astfel încât beneficiile nu pot fi atinse cu componentele administrate singure, separat.

Procesul de detoxifiere prin care trece organismul atunci cand se administrează iarba de orz, începe din cavitatea bucală. Se împrospătează respirația, gingiile devin sănătoase și se sensibilizează simțului gustului. Concomitent se reduce apetitul pentru stimulentele care dăunează sănătății: zahărul, alcoolul, tutunul, drogurile etc. Esofagul și stomacul beneficiază și ele de procesul de curățare si regenerare. Activitatea intestinală este stimulată și se instalează o floră intestinală sănătoasă.

Iarba de orz dă rezultate remarcabile în tratamentul diabetului de tip 1 și 2, elimină constipația și sindromul intestinului iritabil.

Bogată în vitamina A, iarba de orz vindecă tulburările oculare tipice, care includ cataracta, probleme de vedere la noapte, pierderea vederii și degenerarea maculară. Nici funcția pulmonară nu este ocolită de beneficiile consumului de iarbă de orz. Administrarea pe termen lung, reduce riscul de cancer pulmonar, de cancer la trahee, esofag si laringe, avand efect vindecător și asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții.

Iarba de orz este recomandată și pentru sportivi, deoarece are un conținut rdicat de magneziu și previne crampele musculare. De asemenea, se folosește in tratarea osteoporozei, artritei, osteoartritei si combaterea vânătăilor. Cu un aport caloric minim, iarba de orz oferă un nivel extrem de ridicat de substanțe vitale și enzime, care reglează procesele metabolice până la cel mai mic detaliu, asigură respirația celulară sănătoasă și inhibă mutațiile celulare. Reglează pofta de mâncare, reduce foamea și nevoia de somn. Crește rezistența la stres, înlătură depresia si oboseala.

Are efecte benefice și asupra pielii – acnee, psoriazis și dermatită atopică. În cazul persoanelor sănătoase, iarba de orz verde crește vitalitatea, purifică organismul, reglează apetitul, este ajutor bun în astenia de primăvară şi în perioadele de stres fizic sau psihic.

Cum consumăm iarba de orz?

Se poate face suc din iarba de orz culeasă cand atinge înălțimea de maxim 20-30 cm sau se poate prepara din pulbere de orz verde – iarbă de orz deshidratată- care nu-si pierde proprietățile și care se găsește comercializată in magazinele naturiste. Se consumă doar pe stomacul gol.

Contraindicații: Alergie la iarba de orz verde.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *