Comunicat de presă: Simpozion dedicat centenarului Unirii la Iași cu invitați speciali din Chișinău

Comunicat de presă: Simpozion dedicat centenarului Unirii la Iași cu invitați speciali din Chișinău

Miercuri, 28 martie 2018, începând cu ora 11, în Sala Ferdinand a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va avea loc Simpozionul „100 de ani de la Unirea din 1918- pagini de istorie reflectate în practica şcolară”. Evenimentul este organizat de Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iaşi în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi este dedicat manifestărilor legate de Centenarul Marii Uniri.

În deschidere vor participa, conducătorii instituţiilor partenere şi o serie invitaţi, din ţară şi diaspora: Acad. Nicolae Cimpoi, Acad. Nicolae Dabija, Ec. Anişoara Cebotari de la Societatea Culturală „Plai Mioritic Iaşi-Chişinău-Cernăuţi”, Prof. Volosatâi Boris cu o delegaţie de profesori şi elevi de la Liceul Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi” Chişinău, Prof. Dr. Camelia Gavrilă, Deputat în Parlamentul României, Dr. Mircea Platon, Revista „Convorbiri literare” Iaşi, Lect. Dr. Roxana Vieru, Facultatea de Litere a Univ. „Al. I Cuza” Iaşi, Prof. Univ. Dr. Mihai Dorin, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Lect. Dr. Bogdan Neculau, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Univ. „Al. I. Cuza” Iaşi.

Partea a doua a evenimentului se va desfăşura la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iaşi, începând cu ora 14 prin susţinere de lucrărilor pe secţiuni. În cadrul secţiunii pentru elevi „Învăţarea prin Altfel de Proiecte”, patruzeci de echipe de elevi vor prezenta lucrări dedicate celebrării Marii Uniri, de la programe artistice la referate în care evocă impactul unirii în diferite domenii ale vieţii, cunoscute prin disciplinele şcolare. Cadrele didactice vor prezenta lucrări din ariile „Matematică, științe și tehnologii”, „Comunicare în societatea cunoaşterii”, „Consiliere, orientare și integrare”.

Dintre lucrările metodico-ştiinţifice amintim: „Grigore Vieru între Basarabia şi România”, prof. Ana-Maria Rotaru, „Abecedarul interbelic – o adaptare actualizată pentru practica logopedică”, prof. Ovidiu Tudorean sau „Un profil actual al elevului român cu „Peştele-pescar”, prof. dr. Ana-Nicoleta Grigore împreună cu studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *