Brasserie Cotroceni a ales „Beciul popii”

Brasserie Cotroceni a ales „Beciul popii”

Brasserie Controceni este un restaurant nou cu un design modern și relaxat, amplasat în Cotroceni, zona de elită a Bucureștiului. Cu o capacitate de 100 de persoane și o Bucătărie universală care îmbină bucatele tradiționale românești cu specialități mediteraneene sau orientale, Brasserie Cotroceni este un local potrivit pentru ieșirile cu prietenii sau familia. Prețurile echilibrate și servirea cuviincioasă vă vor uimi plăcut.

Vinurile marca „Beciul popii” au fost alese să fie vinul casei la Brasserie Cotroceni datorită calității și poveștii lor.

„Beciul popii” este marcă înregistrată și a fost fondată în amintirea tuturor preoților basarabeni exterminați de teroarea ateistă și care nu au mai apucat să aibă un beci al lor. Pentru această gamă au fost alese vinuri produse la Crama Bolgiu, Podgoria Dealu Mare. Vinurile au certificate DOC CMD și sînt hologramate.

Cele trei vinuri: negru, rosé și alb au fiecare povestea lor.

„Vinul popii” este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, un amestec rarisim în România, dar care reprezintă cartea de vizită a vinurilor la Baurdeaux. Cabernetul Franc mai este numit și partea feminină a Cabernetului, îmbogățind cu gingășia și aromele sale asprimea taninoasă a perechii sale. Cupajul are cea mai înaltă notă dată de specialiști oenologi autorizați, avînd însemnele de origine și holograma care certifică înaltă lui calitate. Este un vin de colecție, bun de pus la învechit, produs în ediție limitată în număr de 1869 sticle.

„Pielea cucoanei” este un rosé din Cabernet franc. Deoarece soiul este foarte rar întîlnit în România, acest vin este o surpriza pentru iubitorii de rosé. Farmecul acestei ediții este că vinul cules tîrziu a fost lăsat afară să înghețe în condiții naturale, după care a fost pus la butoi. Acest procedeu tradițional contribuie la îmbogătirea aromelor și limpezește vinul fără adaosuri chimice. Este ediție limitată: 2100 sticle.

„Fata popii” este o Fetească regală cu o aromă și culoare îmbătătoare, păstrate la fel prin înghețarea vinului în condiții naturale. Este o ediție limitată: 1914 sticle.

Cele trei vinuri au fost etichetate și ceruite manual. Fiecare vin are dopul ceruit cu o ceară franțuzească specială de culoare diferită. Roșu pentru vinul roșu, albastru pentru rosé și verde pentru alb. Ceara nu are doar un rol de design, ci asigura o mai bună protecție a vinului, fiind folosită la vinurile de colecție.

Povestea fiecărei denumiri și istorii adevărate le puteți citi pe eticheta din spate a fiecărei sticle, semnate Savatie Bastovoi.

Dată fiind rigoarea cu care ne alegem partenerii, Brasserie Controceni este singurul restaurant din București unde puteți bea vinurile marca „Beciul popii”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *