Eveniment dedicat învăţământului special şi special integrat, la Iași

Eveniment dedicat învăţământului special şi special integrat, la Iași

Astăzi, 14 martie 2018, la Palatul Copiilor din Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi împreună cu instituţiile partenere au realizat un eveniment dedicat învăţământului special şi special integrat, inclus prin proiectele sale de promovarea a educaţiei incluzive, dezvoltarea serviciilor de asistenţă specializată pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi.

Momentul artistic susținut de eleva Livia Frona de la Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos, pregătită la pian de prof. Petronela Irina Florian a emoţionat inimile tuturor participanţilor.

Doamna Inspector Şcolar General Genoveva Farcaş a subliniat importanţa înţelegerii nevoilor speciale ale acestor elevi dincolo de cerinţele impuse sistemic, iar Domnul Prof. Univ. Dr. Alois Gherguţ a făcut referire la problemele legate de formarea deosebită pe care trebuie să o dobândească profesorii care lucrează cu copiii cu CES. Totodată dumnealui a avut iniţiativa de a evidenţia profesorii care au obţinut nota 10 la examenele didactice din ultimii doi ani, împreună cu premierea elevilor de la Liceul Special,,Moldova” Târgu Frumos. Doamna Profesor Anca Hardulea, director al CJRAE Iaşi a vorbit despre progresele care s-au făcut în ultimii ani în asigurarea unor servicii de calitate orientate către copiii cu ces şi către famiile lor.

Evenimentul a fost călduros moderat de Doamna Profesor Gabriela Raus, inspector pentru învăţământ special.

Pentru Antiparenting.ro, a consemnat Prof. Dr. Ana-Nicoleta Grigore
Sursa foto: Inspectoratul Școlar Județean Iași

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *