Teatrul de Animatie Țăndărică anunță spectacolul „Regele moare”, adaptare după Eugen Ionesco

Teatrul de Animatie Țăndărică anunță spectacolul „Regele moare”, adaptare după Eugen Ionesco

“Mai aveți 45 de minute și veți muri.”
Mai aveți o zi și începe spectacolul.

Teatrul de Animatie Țăndărică – Anima Studio, Strada General Eremia Grigorescu 24, Bucuresti – anunță spectacolul REGELE MOARE – adaptare după Eugène Ionesco, regia și adaptarea: Eliza Păuna, scenografia: Sabina Veșteman și Bianca Veșteman, muzica: Bobo Burlăcianu, construcție păpuși: Daniel Stamate, foto: Andrei Roșianu.

Vârsta: Adulți
Durata: 60min

Distribuția: Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian, Ștefan Craiu

„Am scris această piesă ca să învăţ să mor”. „Regele moare” o poveste caldă, umană despre viaţă, despre putere, despre moarte este, poate, cea mai puțin absurdă dintre piesele lui Eugène Ionesco. Este vorba despre atitudinea omului in fața propriei morți. Refuz, revoltă, resemnare sunt cele trei atitudini pe care eroul, Bèrenger, le trăiește gradat. Mai întâi, refuză să recunoască stadiul de agonie, apoi se revoltă că nu are ce face, că nu poate lupta și, în final este resemnat pentru că nu mai poate face nimic și pentru că timpul curge prea repede. Furia, neputința și frica pot fi coordonatele ce caracterizează starea personajului.

Eliza Păuna, regizoarea spectacolului, a adaptat textul, l-a gândit foarte păpușărește: „Sensul pe care vreau să-l dau piesei este dezintegrarea existenței. Într-un spațiu simplu, dominat de un tron, personajele văd și descriu sfârșitul lumii și se pregătesc să-l anunțe pe rege de moartea sa. Până la sfârșitul piesei toate personajele, în afară de rege, rămân cu corpurile dezmembrate. Dezintegrarea lumii are loc la vedere și are loc treptat, aproape inobservabil.”

Biletele pe bilet.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *