Prof. univ. dr. Adrian ROŞAN: „Orice iubire este conditionată de trăsăturile noastre de personalitate, de stilul de atașament, de experiențele anterioare mai mult sau mai puțin traumatice”

Prof. univ. dr. Adrian ROŞAN: „Orice iubire este conditionată de trăsăturile noastre de personalitate, de stilul de atașament, de experiențele anterioare mai mult sau mai puțin traumatice”

Directorul Departamentului de Psihologie Specială, profesorul universitar doctor Adrian ROŞAN, a comentat noțiunea de “iubire moderată”, recomandată într-un interviu recent acordat pentru Antiparenting.ro de profesorul Mircea Miclea, fondatorul Școlii de Psihologie Cognitivă din România. Articolul a adunat în doar două zile de la publicare peste 8000 de like-uri, provocînd o adevărată revoluție în rîndul celor care încă mai operează în exercițiile lor de parenting cu noțiuni precum “iubire necondiționată” sau “iubire condiționată”.

În interviul său, profesorul Mircea Miclea, recomandă drept cea mai bună formă de iubire iubirea moderată.

La rîndul său, profesorul Adrian Roșan a ținut să lămurească pe grupul de facebook Antiparenting neînțelegerile produse de noțiunea de “iubire necondiționată”, o sintagmă nefericită și nefondată științific, dar care a avut un mare impact de marketing, ajungînd să devină o combinație de cuvinte uzuală.

“Orice iubire este conditionată de trăsăturile noastre de personalitate, de stilul de atașament, de experiențele anterioare mai mult sau mai puțin traumatice, de miturile pe care le luăm din stilul parental și din educație bazate pe principiile bunului simț, autorității și/sau raționalizării, mituri care uneori nu ne părăsesc toată viața! A iubi moderat înseamnă a da măsura noastră umană și autentică a iubirii pe care Dumnezeu a sădit-o în mod absolut în noi și pe care o putem transmite mai departe în măsura în care trăsăturile noastre psihologice dobândesc o dimensiune spirituală!”

Antiparenting este un grup de discuții despre educație care numără pe facebook peste 50.000 de membri.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *